Loopbaan- en ontwikkeladvies

Loopbaanadvies
Veel mensen krijgen op een gegeven moment het gevoel dat zij niet meer op hun plaats zijn in hun werk. De steeds sneller op elkaar volgende veranderingen, het werktempo, de inhoud van het werk; eigenlijk is men toe aan een geheel nieuwe uitdaging, maar men weet niet goed hoe dit aan te pakken. Het is dan tijd voor een hernieuwde oriĆ«ntatie op de loopbaan.

Luciana Bena Brandini is een gecertificeerd loopbaancoach en kan samen met de kandidaat nagaan wat de mogelijkheden en alternatieven kunnen zijn. Door middel van een loopbaanoriĆ«ntatie en een persoonlijk marketingplan (wie ben ik, wat kan ik, wat wil ik en wat moet ik daar voor doen), worden deze zaken inzichtelijk gemaakt en kan de kandidaat van daaruit zijn of haar plan voor de toekomst uitwerken.
Soms wordt een loopbaanadvies door de werkgever betaald, bijvoorbeeld als er een dreigend ziekteverzuim is of een reorganisatie plaats gaat vinden. Ook zijn er mogelijkheden om de kosten via de belasting terug te krijgen.

Ontwikkeladvies
Tegenwoordig is de arbeidsmarkt steeds meer in beweging en is het steeds belangrijker dat mensen bezig zijn met hun ontwikkeling en wendbaar zijn op de arbeidsmarkt. Door het ontwikkeladvies krijgen mensen zicht op de mogelijkheden die er voor hen zijn op de arbeidsmarkt.

Het ontwikkeladvies biedt de mogelijkheid om, in een veilige omgeving en zonder verplichtingen, met een professionele loopbaanadviseur over loopbaanvragen te praten, hierover verder na te denken en een plan voor de toekomst te maken.

De deelnemer krijgt een persoonlijk en op maat gemaakt advies. Tijdens persoonlijke begeleiding zullen de persoonlijke kwaliteiten, behoeften, vragen, zorgen en kansen centraal staan. Na het volgen van het traject zal de deelnemer meer zicht hebben op wat de toekomst voor hem/haar brengt en hoe hij/zij hier zelf invloed op kan hebben. De deelnemer zal een beter beeld hebben van wat hij/zij wil, kan en wat de mogelijkheden zijn. Ook kan de deelnemer ondersteund worden bij het kiezen van de juiste (bij)scholing of tips krijgen bij het zoeken en solliciteren naar werk.